2 Mart 2009 Pazartesi

PİLAVLI YUMURTALI KÖFTE

Malzemeler: 250 gr kıymakurutulmuş ekmek2 çorba k. irmik1 soğantuz,karabiber
Püresi için:3 patates4 haşlanmış yumurtayarım çay b. süt
Sosu için:2 domates1 çorba k. tereyağı1 çorba k. salçasıvıyağtuz,karabiber
Pilavı için:2 su b. pirinç1 çay b. sıvıyağ1 çorba k. tereyağı1 havuç1 çay b. mısır1 çay b. bezelye1 çay b. mantar1 patates1 domates1 soğantuz,karabibersu
Hazırlanışı: İlk olarak köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, soğan, irmik ve kurutulmuş ekmek alınır. Tuzu ve baharatı ayarlanarak köfteler yoğrulur. Hazırlanan köfteye çanak şekli verileerk yarı kıvamda pişirilir.Diğer taraftan püresi hazırlanır. Karıştırma kabına ezilmiş patates ve süt alınarak karıştırılır. Yarı kıvamda pişirilen köftelerin içerisine biraz püreden konur. Daha sonra üzerine haşlanmış yumutanın üstünden bir kapak kesilerek pürenin üzerine konur. Sonra tekrar üzerine yumurtanın üst kısmı konur. Tekrar biraz püreden konularak fırında pişirilir.
Diğer taraftan pilavı hazırlanır. Bunun için; soğan ve mantar sıvıyağda ve tereyağında sotelenmeye alınır. Üzerine patates ve havuç küp doğranarak üzerine ilave edilir. Bezelye, mısır ve domates de eklendikten sonra pirinç de ekleneerk biraz daha kavrulur. Daha sonra pişirecek kadar su verilerek pilav pişirilir.
Pilav pişerken sosu hazırlanır. Bunun için; salça tereyağı ve sıvıyağda kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir. Servis tabağına pilav alınır. Üzerine köfteler yerleştirildikten sonra sosu gezdirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder